Prvé letné dni sú ideálnou príležitosťou pustiť sa do upratovania chalúp, povál, pivníc a záhradných domčekov. Dobre však zvážte, čo vyhodíte. Možno sa vám niečo zíde na pestovanie.

 

upratovanie 2021


Rôzne retro nádoby, plechovky, staré drevené prepravky a debničky či nefunkčné zásuvky môžete po nevyhnutných úpravách použiť ako netradičné pestovateľské nádoby. Poslúžiť vám môžu nielen túto, ale možno aj nasledujúcu sezónu.
Zásuvky a drevené debničky napríklad stačí vystlať fóliou, na dno nasypať trochu keramzitu, naplniť ich pestovateľským substrátom a vysadiť rastliny. Odporúčame druhy, ktoré nemajú vyššie nároky na vlahu, vďaka čomu netradičnú nádobu uchránite od rýchleho rozpadu.


Hodia sa rôzne druhy sukulentných trvaliek, nižšie trávy, skalničky, ale aj suchomilné letničky. V starej drevenej debničke sa budú nádherne vynímať napríklad aj bylinky, ktoré môžu byť v takejto podobe súčasťou priestoru, kde grilujete. Využite preto ešte na začiatku leta jedinečné zdroje a popýšte sa netradične vyzerajúcimi výsadbami.

Pin It