Záhrada v posledných rokoch čoraz viac rozširuje náš životný priestor. Je miestom zážitkov, stretnutí, vonkajšieho varenia, relaxu, cvičenia či hier. Plánujete si také zriadiť aj vy? Začnite pekne od podlahy a spoznajte, aké výhody prináša betónová dlažba.

 

prirodne dlazby u

 

Pri výbere záhradnej dlažby zohľadnite štýl vášho domu. Je moderný, klasický či vidiecky? Aké podlahy máte v interiéri? Nech vaša obývačka vystúpi von do záhrady. Dlažbu zosúlaďte so záhradným nábytkom aj s kvetináčmi. Zvážte, čím všetkým pre vás záhrada bude. Robievate záhradné párty? Máte v nej vonkajšiu kuchyňu či ohnisko? Grilujete? Máte bazén? Bude miestom detskej zábavy či vašou telocvičňou? Patríte medzi milovníkov zelene, kvetov a chcete tú krásu naplno pozorovať a užívať, a to nielen z diaľky? Potrebujete sa pohodlne dostať k zelenine vo vyvýšených záhonoch? To všetko vám pomôže nielen dekoratívne, ale najmä funkčne vydláždiť vašu záhradu, v ktorej budete môcť naplno žiť.

 

Trendom sú dlažby s nádychom prírody

Drevo, travertín, vápenec, kamenné dosky či bridlica. Tieto materiály efektne a prirodzene zapadnú do vonkajšej časti vášho domova. Betónová dlažba imitujúca prírodniny, ponúka celý rad výhod. Nepoškodia ju mrazivé noci, ani horúce letné slnko či voda. Ručná výroba jej dáva punc originality a prirodzený vzhľad. Ak je vo vašom hľadáčiku prírodná dlažba, táto splní aj vaše nároky na trvácnosť, odolnosť voči znečisteniu a sľubuje tiež jednoduchú údržbu.

Exotické drevo, používané na dláždenie terás, môže napríklad pri parametri pevnosť a odolnosť ťahať za kratší koniec. Dreva v exteriéri sa však vzdávať nemusíte. Dlažba s imitáciou dreva je vizuálne aj cenovo mimoriadne prijateľným riešením. Spája silu a odolnosť betónu a krásu dreva, s jeho štruktúrou aj množstvom farebných kombinácií. V ponuke nájdete rôzne typy, evokujúce kôru, pražec, dosku, trám, peň aj letokruh. Betónové dlažby Natural od tých pravých drevených takmer nerozoznáte.

 

prirodne dlazby 1

Presbeton, Natural dlažba - systém BARK 

 

Tip:

Dlažba s dekórom dreva je vhodná pre klasické, rustikálne a vidiecke domy, kde pekne nadviaže na drevo v interiéri. K moderným zástavbám zvoľte veľkoformátovú dlažbu, ktorá pripomína klasické dlhé drevené dosky. Dlažba s dreveným dekórom pomôže dotvoriť aj príjemný čistý škandinávsky štýl. Použite ju na vydláždenie terasy, schodov, chodníčkov k záhonom, záhradných altánov alebo ju umiestnite ako nášľapné dosky do trávnika. Môžete tak zblízka vnímať krásu vašich záhonov. Imitácia exotického dreva sa bude harmonicky vynímať v relaxačných zónach, pri bazénoch či vodných prvkoch v záhrade.

 

prirodne dlazby 2

Presbeton, Natural dlažby - systém BARK, letokruhy 

 

Príjemné zemité odtiene travertin dlažby vás prenesú do dovolenkových destinácií

Krásu travertínu, kameňa majestátnych talianskych metropol, môžete obdivovať aj v destinácii menom domov. A nemusí to nevyhnutne odčerpať všetky financie z rodinného rozpočtu. Riešením sú betónové travertin dlažby, ktoré verne imitujú povrch prírodného travertínu. Harmonicky dekorujú váš exteriér príjemnou svetlou teplou zemitou farbou. Impregnované dlažby navyše zamedzia znečisteniu a prenikaniu vody.

 

prirodne dlazby 3

 Presbeton, Natural dlažby - VERTO

 

Tip:

Svojim vzhľadom a vlastnosťami je ideálna k bazénom a vodným prvkom v záhrade. Je odolná voči vode, príjemná pre chôdzu aj bosou nohou, nešmýka sa ani neprehrieva. Chcete si vytvoriť vonkajšiu kuchyňu s voňavými bylinkami a stredomorskou atmosférou? Siahnite po travertin dlažbe. Ak radi trávite vonku čas s priateľmi pri grile, dobrom jedle, vínku, dlažba primerane akumuluje teplo a je pre takéto posedenia mimoriadne príjemná. Rovnako efektne poslúži pri trendových zapustených alebo polozapustených jazierkach.

 

prirodne dlazby 4

Presbeton, Natural dlažby - VERTO slonovinová, reliéfny povrch 

 

V záhrade žiť, pracovať, cvičiť, hrať sa, relaxovať, poďte to všetko, čo vaša záhrada ponúka, naplno využiť. A pomôžte si pritom aj výberom štýlovej prírodnej dlažby, ktorá bude príjemná na dotyk, harmonizujúca s okolím, funkčná, dlhoveká aj jednoduchá na údržbu. Atraktívne prostredie pri dome pridáva na jeho hodnote, najmä však pre vás osobne. Jednoducho to budete mať vonku, či už sami, s deťmi alebo s priateľmi, oveľa radšej.

 

 

Zdroj a foto: Presbeton


PR

 

Pin It