Ako si predstavujete pohodový letný večer v záhrade? Za jeho čarom je možno spoločnosť rodiny alebo priateľov, prípadne vôňa šíriaca sa z jedla pripraveného na grile.

 

ofyr titulna972x648

 


Dlhé letné večery nás povzbudzujú užívať si pobyt v záhrade či na terase o niečo viac, než tomu býva po zvyšok roka. Je to ideálna príležitosť na príjemné stretnutia, inšpiratívne debaty pod hviezdami, šanca zažiť večer inak, zabaviť sa a pritom si vychutnávať osviežujúce nápoje a čerstvé jedlá, pripravené zo sezónnych surovín, ktorými záhrady v tomto čase prekypujú. Aj preto si grilovanie nachádza čoraz viac priaznivcov. Uvažujete nad kúpou štýlového grilu?


Zvážte účel použitia aj to, čo od grilu očakávate


Nesprávneho výberu vás ušetrí zváženie účelu použitia. Na balkóny sa hodia iné grily než do záhrad. Takisto je rozumné zohľadniť počet osôb, pre ktorý má byť pokrm pod holým nebom pripravovaný.
Alternatív je v súčasnosti na trhu už mnoho. Elektrický, či plynový gril vám zabezpečí komfort štartu, stačí otočiť gombík... Rozšírené sú tiež grily na uhlie s roštovým systémom - klasické aj keramické pece s možnosťou pomalého pečenia. Prívržencom zdravšieho stravovania však môže prekážať, že roštové systémy zdravej príprave jedál nie sú práve naklonené.


Pravá grilovačka je na suchom dreve


Stačí nahliadnuť do minulosti. Príprava jedál vonku bola od nepamäti na dreve, keď si ľudia opekali nad ohňom pokrmy rôzneho druhu. A v súčasnosti? Praví gurmáni pri príprave jedál pod holým nebom tiež najradšej cítia chuť dreva a dymu.


Trendové v záhradnom varení sa preto právom stávajú ohniskové grily. Povyšujú vonkajšiu prípravu jedál na spoločenskú udalosť a zábavu. Pamätáte si ešte na večerné opekačky v prírode? Rovnako ako kedysi, aj teraz môžete s vašimi priateľmi stáť okolo ohňa, rozprávať sa a spolu kulinárčiť. Teraz však len o čosi modernejšie.


Atmosféru obľúbených letných večerov vám navyše ohniskové grily predĺžia až do jesene, či tak trochu netradične aj do chladnejších zimných mesiacov. Tieto grily vyžarujú príjemné teplo do všetkých strán, a to až do vzdialenosti dvoch metrov.


Záhrada s ohniskovým grilom bude štýlová, iná než tie v okolí. Budete bez starostí, kam s grilom mimo sezóny, zostane totiž vonku a časom získa nádhernú patinu.

 

storage 85 butcher


Vyskúšajte


Vonkajší gril OFYR CLASSIC STORAGE s kužeľovým dizajnom z robustnej a odolnej cortenovej ocele, ktorá môže byť vonku za každého počasia a vyžaduje len minimálnu údržbu. Kužeľovitý tvar vytvára špecifickú cirkuláciu vzduchu, ktorá pri použití dobre vyschnutého dreva zabezpečí obľúbený praskot dreva už za pár minút. Rýchlo sa ohrieva a čoskoro je teplo a útulne v okruhu niekoľkých metrov.


Kruhová platňa umožňuje zážitkové varenie a pozýva do prípravy jedál viacerých. V príjemnej debate môžete variť všetci spolu, no zároveň každý niečo iné, podľa vlastných chutí. Varením na platni nevznikajú žiadne výpary zo spáleného tuku, jedlo varíte vo vlastnej šťave a nie je potrebné používať toľko oleja.


S praktickým integrovaným úložným boxom máte suché drevo vždy po ruke. No a jednoduchosťou prekvapí aj samotné čistenie. Stačí zoškrabať zvyšky jedál a oleja priamo do ohňa.



Ak sa prípravou pokrmov pod holým nebom radi bavíte častejšie, uvítate sériu praktických doplnkov, ktoré rozširujú pracovný priestor. V podobnom štýle si vonkajšiu kuchyňu doplníte podľa vašich predstáv aj o lavičky, skladovacie boxy na drevo, netradičné kvetináče, či kuchynské náradie. A aj keď ohnisko práve nepoužívate, je vskutku nádherným a dizajnovým klenotom vašej záhrady.

 

 

Zdroj a foto: OFYR

 

PR 

Pin It