Máte ideálnu príležitosť doplniť si kvetinové záhony novými kvitnúcimi trvalkami. Vyberať si ich teraz môžete aj podľa farby, či tvaru kvetu.

 

letnetrvalky2020

 

Rozsiahla, najmä v záhradníctvach a v špecializovaných e-shopoch, je teraz napríklad ponuka echinacei. Okrem osvedčenej klasiky – echinacei ružovej si teraz môžete kúpiť a vysadiť aj mnohé z atraktívnych kultivarov tejto trvalky. Kvety mnohých nadchýnajú a aj preto tieto rastliny rozhodne stoja za vyskúšanie. Sú ako stvorené pre moderné slnečné záhrady a dvory, vyskúšať ale môžete aj ich pestovanie vo vegetačných nádobách.


Echinacea nie je jediná trvalka, ktorá je v tomto období v predaji. Osvedčené pre slnečné záhony s výživnou a mierne vlhkou pôdou sú aj rudbekie, floxy, heléniá, monardy, gaury, agastache a ďalšie druhy dlho kvitnúcich trvalkových druhov. Nezabudnite, že vysádzať je najlepšie čím skôr, s neporušeným koreňovým balom, vždy aspoň 3-5 kusov z jedného druhu do skupiny, vyššie druhy do pozadia a nižšie do popredia. Po výsadbe rastliny dôkladne zavlažujte, aby sa čo najrýchlejšie zakorenili.

Pin It