Čo môže byť krajšou ozdobou domova alebo milším darčekom, ako voňavá a pestrofarebná kytica čerstvých kvetov z vlastnej záhrady?

 

Záhrada do vázy kniha

 

Nová kniha skúsenej autorky a záhradníčky, Anity Blahušovej, je podrobným sprievodcom pestovaním rastlín, ktorých kvety sú vhodné na rez do váz. Vďaka nej si vypestujete nádherné, pestré, lokálne a ekologicky čisté kvety. Je určená pre začiatočníkov, ale aj pre pokročilejších pestovateľov. Nájdete v nej informácie ako si vypestovať kvety na rezanie v záhradách na suchom, tienistom alebo veľmi slnečnom mieste, vo vidieckom či mestskom prostredí. Autorka nezabudla ani na tých milovníkov kvetov, ktorí majú po ruke „iba“ balkón či terasu.

 

Vďaka knihe sa naučíte všetko, čo je potrebné na úspešné pestovanie kvetov, získate poznatky ako sa o kvitnúce rastliny vhodne  postarať a ako si naplánovať a pripraviť ideálny kvetinový záhon. Dozviete sa aké sú osvedčené pravidlá rezu kvetov do váz a spoznáte základy kvetinovej väzby. V knihe nájdete vzorové plány konkrétnych záhonov, odporúčania pre rôzne typy pozemkov či celoročný kalendár.

 

Profilová časť knihy predstavuje široký výber osvedčených a nenáročných rastlín, ktorých kvety sú vhodné na rez, druhy, ktoré kvitnú od jari až do zimy, od drobných jarných cibuľovín, cez letničky, dvojročky a trvalky, až po výplňovú zeleň či okrasné stromy a kry. Autorka v knihe poukazuje na osvedčené tradičné kvety, ale aj na rastliny, ktoré sú takmer zabudnuté a prekvapujúce. Kniha je naplnená krásnymi fotografiami, vďaka ktorým je nielen praktickým manuálom, ale tiež inšpiráciou a pohladením pre dušu.

 

 

 

Knihu vydalo vydavateľstvo Smart Press. Kúpiť si ju môžete na www.martinus.sk alebo www.knihcentrum.sk.

 

Pin It