Vyskúšajte probiotiká pre rastliny. Vďaka nim budú vaše rastliny zdravé, silné, viac zakvitnú a poskytnú vyššiu úrodu. Ako probiotiká pre rastliny fungujú?
Probiotiká pre ľudí poznáme všetci. Siahneme po nich, keď máme problémy s trávením, po liečbe antibiotikami alebo ich užívame pre lepšiu kondíciu a ako prevenciu rôznych ochorení.
Probiotiká však možno naliať aj do záhonu alebo do kvetináča. Rastlinám to výrazne prospeje. Vyskúšať možno napríklad probiotiká pre rastliny Weiki.
Probiotiká Weiki sa postarajú o to, aby bolo užitočných baktérií v pôde opäť dosť, aby rastliny dokázali odolať patogénom a celá vaša záhrada skvelo prospievala. Vďaka prírodným užitočným baktériám Weiki sa rastliny kvalitnejšie zakorenia, získajú viac živín, viac porastú a dokážu sa lepšie brániť akémukoľvek stresu.
Využívanie probiotík v poľnohospodárstve je svetový trend. Probiotiká pre záhradné rastliny aj izbovovú zeleň k nám priviezla česká značka Weiki. Jej produkty sú čisto prírodné a pomáhajú obnovovať prirodzenú biologickú rovnováhu v prírode.
Značke Weiki záleží na prostredí, v ktorom žijeme. Potvrdzuje to tým, že chce robiť veci inak, a s pomocou užitočných mikroorganizmov postupne ustúpiť od nadužívania chémie v záhrade. Svoje probiotiká Weiki neustále testuje v spolupráci s univerzitami a výskumnými ústavmi, preto existuje dostatok vedeckých dôkazov, že naozaj fungujú.
Ako probiotiká Weiki pre rastliny používať? Je to úplne jednoduché. Stačí vybrať fľaštičku z papierovej tuby, premiešať a jedno viečko roztoku Weiki vliať do krhly so 7 litrami vody. Potom už len treba zamiešať a použiť. Rastliny môžete zaliať alebo im doprajte probiotický postrek priamo na listy alebo kvety. Dávkovanie môžete upraviť podľa počasia, keď je sucho, pridáte viac vody, keď veľa prší, stačí riediť menej. Zálievku alebo postrek opakujte asi raz za 10 až 14 dní.
Jedna fľaštička probiotík pokryje spotrebu napríklad 12 veľkých rastlín rajčín alebo približne 10 m2 kvetinového alebo zeleninového záhonu na celú sezónu. Viditeľné výsledky sa objavia už po tretej alebo štvrtej zálievke alebo postreku.
Zdroj a foto: weiki
PR