Od roku 2007 je Gartenlust na rakúskom zámku Halbturn, ktorý sa nachádza pri hraniciach so Slovenskom, jednou z najväčších a najkrajších záhradných výstav v Rakúsku.

 

gartenlust upr


Nádherný zámocký park okolo tohto barokového skvostu a v tesnej blízkosti Neziderského jazera, je dokonalou kulisou pre toto podujatie. V lete je pod korunami starých stromov príjemný tieň a ochladenia ponúkajú aj zámocké interiéry. A to sú ideálne podmienky na to, aby ste si „záhradnícke potešenie v zámku Halbturn“ počas niektorého zo štyroch dní naplno užili.


Milovníci pestovania a záhrad si na tejto výstave prídu na svoje. Je totiž príležitosťou pre nákup rôznych rastlín, ktoré tu ponúkajú špecializovaní pestovatelia, aj nevšedných a štýlových doplnkov do záhrady, ktoré vznikli v rukách šikovných remeselníkov. Nájdete tu takmer 200 vystavovateľov. Sortiment dopĺňajú šperky a textilný dizajn, ale aj kulinárske špeciality a občerstvenie.


Príjemne strávený deň môžete v Halbturne stráviť nakupovaním, zbieraním inšpirácií, čerpaním informácií, aj pohodovou prechádzkou, ktorú vám dokonca spríjemní živá hudba. Organizátori výstavy každoročne nezabúdajú ani na najmenších návštevníkov.

 

halbturn gartenlust3 002


“Záhradné potešenie“  okolo zámku Halbturn začína už vo štvrtok 18. augusta a potrvá do nedele 21. augusta. Otvorené je denne od 10:00 do 18:00, vstupné je 10,00 €. Zakúpiť si môžete aj permanentku, jej cena je 15,00 €. Deti do 16 rokov majú bezplatný vstup.


Viac informácií o výstave ako aj ďalších termínoch a miestach konania nájdete na stránke www.gartenlust.eu.

 

Pin It