Pri pestovaní zeleniny, byliniek alebo ovocných rastlín sú v poslednej dobe viac žiadané organické hnojivá. Okrem nich môžete využiť aj rôzne zúrodňovače pôdy.

 

hostice hnojiva 2


Značka Forestina uviedla na trh v tomto roku dve zaujímavé novinky – Organický zúrodňovač pôdy a Listovku.
Prvú novinku môžete využiť na zlepšenie kvality pôdy pri pestovaní zeleniny v skleníkoch, pareniskách aj na záhonoch, druhú využijete nielen ako prirodzené hnojivo ale aj na zlepšenie kvality pôdy na záhonoch a zdokonalenie substrátov pre pestovanie v črepníkoch. Obe novinky sú zároveň hodnotné prírodné hnojivá.


Listovka obsahuje kvalitnú organickú hmotu, okrem základných živín (NPK) obsahuje aj veľa ďalších prvkov, aj vzácne stopové. Ďalej sušený separát, ktorý je vyrobený z poľnohospodárskych komodít (zostatkových krmív), rašelinu a popol, ktorý vzniká spaľovaním biomasy. Listovka je oceniteľná pri pestovaní jahôd, výborné výsledky s ňou dosiahnete pri pestovaní ruží, trvaliek, letničiek a okrasných krov. Listovku môžete kedykoľvek prisypať a jemne zapracovať do pôdy k už rastúcim rastlinám.


Organický zúrodňovač pôdy pomáha zvyšovať vzdušnú kapacitu pôdy, pomáha jej lepšie prijímať vlahu. Do pôdy dodáva množstvo organickej hmoty a menej živín. Obsahuje kvalitnú organickú hmotu, okrem základných živín (NPK) obsahuje aj veľa ďalších pre rastliny potrebných prvkov. Ďalej sušený separát, ktorý je vyrobený z poľnohospodárskych komodít (zostatkových krmív), rašelinu, kokosové vlákna a vytriedený jemný kôrový kompost.


Zdroj: Forestina

Pin It